Met een graadje lager vol vertrouwen het nieuwe jaar in

Met een graadje lager vol vertrouwen het nieuwe jaar in

Eind november sloten we het expositiejaar 2022 af. De lente-zomerexpositie van Gert Jan Slotboom en Bert Otter speelde zich binnen en buiten af, tijdens het staartje van de coronacrisis en vervolgens in bijna mediterrane temperaturen. 
De herfstexpositie van Anne Fie en Aldrik Salverda mocht zich verheugen in mooi nazomerweer, gevolgd door winterse temperaturen in de laatste maand. En dat terwijl vanwege het aflopen van het vaste energiecontact de kachel uit moest.    

Onder alle verschillende omstandigheden hebben de bezoekers zich laten treffen door verbeeldingen van gedachten, indrukken, belevingen van de verschillende kunstenaars. Of dat nu de imposante schilderijen van Gert Jan waren, de veelzeggende beelden van Bert, de ingetogen tekeningen van Aldrik of het verrassende kunstlichtwerk en de animaties van Anne Fie, op de een of andere manier raakt het.

We zijn gesterkt in de gedachte dat het delen van ervaringen met de getoonde kunst de beleving ervan verdiept. Zo was de reactie in gedichten op het werk van Gert Jan en Bert door de dichteres Ina Schroders-Zeeders een van de hoogtepunten van het seizoen.  
Dat gold ook voor de demonstraties van verschillende druktechnieken door Aldrik. Indrukwekkend te horen hoe hij voortbouwt op eeuwenoud vakmanschap en hoe hij de technieken steeds weer vernieuwend gebruikt in zijn unieke vormgeving van de werkelijkheid. 

2023 

Het komende seizoen willen we de lijn van het tonen van ‘nijsgirrige’ kunst en het organiseren van interessante bijeenkomsten voortzetten. 
Het afwisselend expositieprogramma geeft daar alle aanleiding toe.
Josephine Verbist opent in de lente met schilderijen en tekeningen. Ze exposeert internationaal, zoals in galeries in Venetië, gedurende de Biënnale. We zijn er trots op dat ze Oosthem ook weer aan wil doen. Niet minder blij zijn we met Saskia Zuiderduin, die haar nieuwe collectie sieraden komt presenteren.
In de zomer komt Maria Visser, ook een oude bekende. Dit keer niet alleen, maar met haar drie kinderen, de Vermeulens. Allemaal kunstenaar, maar allemaal ook heel anders!
Een kunstenaarsgroep bevolkt de galerie in de nazomer. Ze zijn volop aan het werk om hun kunstproject gestalte te geven in foto’s, video, schilderijen en… in handgemaakte hoeden. Voor hun namen, zie de website onder Verwacht! 

De voorbereidingen zijn in volle gang. We houden u op de hoogte. Over de exposities zelf en over de activiteiten daaromheen. 
Voorlopig is de galerie nog koud, maar … de schilderijen van Far die er nu hangen, helpen het kunstvuur brandend te houden.
We hopen op mooie ontmoetingen in het nieuwe expositiejaar!  

Betske Salverda
Gerda Mensink
Feya Wouda