Eerdere exposities

2016 – 2017


Van 3 september t/m 11 november 2017

Een reisverslag van Aldrik Salverda. Geïnspireerd door het landschap toont hij in zijn werk een uitgesproken eigen stijl, waarin de driehoek een steeds opnieuw een rol speelt.

 


Van 26 november t/m 10 december 2016

Een bijzondere tentoonstelling van Liesbeth Takken, waarin een selectie van haar werk op min of meer chronologische wijze is samengebracht, als een soort spoor terug in de tijd (en haar bestaan).

 


Van 6 april t/m 28 mei 2016

Kunstroute ‘Stad & Platteland’ ism Galerie Bax Kunst, een 12 kilometer lange fiets/wandelroute met 5 expositielocaties. Er wordt werk gepresenteerd van diverse kunstenaars in verschillende stijlen en technieken.


2015


Van 8 maart tot en met 18 april 2015: Wit wordt witter als er zwart onder zit

De natuur van binnen en buiten vloeit samen. Het is spannend en de moeite waard om te ontdekken wat de schilderijen van Fransje Versloot met u doen of u te vertellen hebben. Als u meer wilt weten, kunt u terecht op www.fransjeversloot.nl.


Van 26 april tot en met 6 juni 2015: “Blikvangers in soorten en maten”

Galeriehouder Far Wevers brengt de schilderijen van Marike Stokker en Béatrice Kluivers, en beelden van Johanna Mutter samen in de deel in Oosthem. Alle drie oude bekenden voor trouwe bezoekers. En toch een verrassende expositie, door de combinatie èn de nieuwe invalshoeken.


Van 11 januari t/m 21 februari 2015: Vormen met zeggingskracht 

Schilderijen en werken op papier van Joséphine Verbist en kleine keramische objecten van Annalies Hoornweg.


2014


Van 2 november tot en met 20 december 2014: Op zoek naar de kern

Figuratieve sfeerschilderijen van Fimmy Kooijker, ingetogen linosneden van Sietske Bosma en kunstobjecten van Ton Tuinder die verhalen in zich dragen. Ook deze keer kiest galeriehouder Far Wevers voor een spannende combinatie. Drie kunstenaars die hun impressies en verhalen op een zeer verschillende manier vorm geven en tot de kern komen.


Van 31 augustus tot en met 18 oktober 2014: De drang om te vernieuwen

Antoinette Martens heeft met haar beelden en gouaches veel te vertellen, de beelden van Anneke van der Meulen laten zien hoe zij haar gevoel volgt en Trijntje Stelma zoekt in haar schilderijen harmonie zonder saai te worden. Voor alle drie geldt dat zij steeds op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en dat ze nog veel te doen hebben.


Van 11 mei tot en met 5 juli 2014: Experimenteren van toen naar nu

Stralende schilderijen en mozaïeken van Hansje Busquet en ingetogen zilveren sieraden van Saskia Zuiderduin onder één dak in galerie Oosthem. Een spannende combinatie, juist omdat deze vrouwen een compleet verschillende manier van verbeelden hebben. De een uitdrukkelijk en uitbundig, de ander basic en puur. Beiden gaan helemaal op in hun werk en blijven dicht bij zichzelf. Dat verbindt hen en dat ervaar je bij het zien van hun kunst.


Van 9 maart tot en met 26 april 2014

Houtsneden met gemengde technieken van Anja Knoopers en porceleinen objecten van Anneke Jansen-Kniesmeijer.


2013


Van 3 maart tot en met 27 april 2013: Bewogen waarnemers

Er valt veel te beleven aan de verrassende schilderijen van Marleen Wijma, de sprekende beelden van Gerard Herder en de rustgevende landschappen van Jan Mostert.


Van 12 mei tot en met 6 juli 2013: Gewaagd gelaagd

Een gedurfde combinatie van abstracte, gelaagde en gestileerde schilderijen en beelden en sierlijke sieraden van soepel textiele materialen, van de hand van drie beeldende kunstenaars: Jan Hofstra, Irma de Jong en Dieuwke van Vliet.


Van 6 juli tot en met 1 september 2013

Grafiek en schilderijen uit de privé-collectie van galerie Wim Vromans en schilderijen/bronzen van Far Wevers.


Van 3 november tot en met 21 december 2013: In de ban van werk, wolken en woestijn

Een expositie van landschappen van Hanneke Nobel, wolkenpartijen en landschappelijke impressies van Wilfriede Doppelfeld en figuratieve en geabstraheerde ontwerpen van Marije Metselaar.


23 december 2012 tot en met 23 februari 2013

Schitterende sieraden van Elske Klik uit Pingjum, prachtige, grote foto’s van landschappen rond o.a. Oosthem, Blauwhuis, Sânfirden, Oudega van de hand van Ronald de Jong uit Oudega (SWF), adembenemd mooie (nieuwe) keramiek en brons van Riet Bakker uit Cornwerd en nieuwe grafiek en schilderijen uit de privé-collectie van Wim Vromans uit IJlst.