Archief: Het spoor terug

Beeldend kunstenaar Liesbeth Takken wordt sinds haar afstuderen als plastisch vormgever in 1990 aan de Gerrit Rietveld Academie, gevoed door ideeën over herkomst en ontwikkeling van menselijke activiteit. Ze bouwt aan een eigenzinnig oeuvre, door haar “sporen van mensheid” genoemd. Het oeuvre omvat o.a. aquarellen, tekeningen en land art. Het ontstaan van sporen, maar ook het vergaan daarvan, zijn haar inspiratie.

Haar werk is weliswaar autonoom maar heeft een duidelijke context in de samenleving omdat het, naast het solistisch in het atelier gemaakte werk, vaak tot stand komt met inzet van anderen. Volwassenen en kinderen worden betrokken bij het realiseren van vaak omvangrijke land art projecten. En in de (ver)beeldende lessen die ze geeft speelt collectiviteit, met de plek van het individu daarin, een belangrijke rol. Van deze activiteiten zijn video-opnames te bekijken.

Sporen van Mensheid

Over haar werk is dit voorjaar bij uitgever Philip Elchers (Groningen) een boek verschenen in een bijzondere vormgeving met tientallen afbeeldingen en inspirerende teksten van o.a. Peter ’t Hoen over filosofische denkbeelden en levensbeschouwelijke stromingen.
Te bestellen bij www.sporenvanmensheid.nl, ook in een luxe editie.